Bronvermelding

De websites van GEKop zijn met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Voor de websites GEKopHonden.be en .nl hebben we de volgende bronnen geraadpleegd:

 

Literatuur:

  • Bekende Honderassen – De Wonderlijke Natuur, Lekturama B.V.
  • De grote honden encyclopedie, Esther Verhoef, Rebo Productions – ISBN 90-366-1328-0
  • Honden – Een Grote natuurgids, Lucien Guillot, Zuid-Nederlandse Uitgeverij, Antwerpen – ISBN 90-243-1220-5
  • Honden, Juliete Cunliffe, Paragon – ISBN 1-40540-332-2
  • Karakter Honden, Katharina von der Leyen, Tirion Uitgevers BV – ISBN 90-5210-335-6
  • Toepoels Hondenencyclopedie, Uitgeverij J.H.Gottmer / H.J.W. Brecht – ISBN 10-90-230-1182-1

 

Websites:

  • De internetencyclopedie www.wikipedia.org waar door meerdere auteurs op vrijwillige basis aan wordt geschreven.
  • De website van raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland: www.raadvanbeheer.nl
  • De website van de Belgische kynologische unie Sint-Hubertus: www.srsh.be
  • De websites van de Nederlandse en Belgische rasverenigingen. De lijst van websites van de rasverenigingen die we hebben geraadpleegd is te lang om hier te noemen, echter op de pagina’s van de betreffende rassen staan de  links naar de rasverenigingen die we hebben geraadpleegd. Op de Nederlandse .nl website staan de Nederlandse rasverenigingen en op de Belgische .be website de Belgische rasverenigingen die we hebben geraadpleegd.

 

Opmerkingen:

Het is ons opgevallen dat de diverse bronnen die we hebben geraadpleegd elkaar regelmatig tegenspreken. De vraag is dan: welke bron heeft gelijk? Wij hebben in onze beschrijvingen doorgaans de mening van de meerderheid opgenomen. Omdat de meerderheid niet altijd gelijk heeft, betekent dit dat ook onze beschrijvingen van de diverse hondenrassen niet altijd volledig en juist zullen zijn. Daarom bieden wij in onze encyclopedie de eigenaren van de diverse rashonden de mogelijkheid om hun ervaringen met hun rashond te beschrijven. We hopen dat veel hondenliefhebbers hier gebruik van zullen maken zodat de aspirant hondenbezitters een nog beter beeld van de eigenschappen van de verschillende hondenrassen krijgen.

 

Wellicht ten overvloede maar voor alle duidelijkheid willen we hierbij benadrukken dat GEKop niet kan garanderen dat alle opgenomen informatie in alle gevallen daadwerkelijk actueel, correct en volledig is. Wanneer je interesse in een bepaald hondenras hebt, raden wij je aan contact op te nemen met de betreffende rasvereniging en/of een bezoek te brengen aan een hondenshow en je laten informeren door de verschillende hondeneigenaren. Honden zijn hun lust en leven en ze helpen je graag. Ook kunnen de websites en de boeken die wij voor onze literatuurstudie hebben gebruikt je ongetwijfeld verder helpen.